binaire opties strategieTwee van de belangrijkste geavanceerde binaire opties strategieën die vaak worden gebruikt door binaire opties handelaren zijn de spreid en momentum strategieën. Deze worden in dit tekst nader verklaard. Door middel van deze twee kunnen trader nog meer rendementen verkrijgen, mits ze de strategieen juist toepassen.

De spreid handelsstrategie

De spreid handelsstrategie wordt vaak gezien als een van de strategieën voor de meer ervaren handelaar. Het gaat om het gebruik van zowel call- en putopties die hetzelfde tijdsbestek en de uitoefenprijs op hetzelfde moment nemen. Dit is een goede strategie om in dienst te nemen als je onzeker bent over de richting van de prijsschommelingen, maar is vrij zeker dat de fluctuatie gaat significant te zijn. Niettemin zijn er verschillende voorwaarden waaraan moet worden voldaan alvorens de spreid strategie toegepast kan worden. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat de prijsschommelingen gaan gebeuren binnen de periode. Ten tweede moet de prijs aanzienlijk schommelen anders zal het rendement niet volstaan om de kosten van de opties te dekken. Ten slotte moet de impliciete volatiliteit van de markt hoog liggen.

De spreid strategie gebruiken

Laten we zeggen dat de EUR / USD 1,4500 spreid aangekocht aflopen in één maand voor 6 cent (3 cent per stuk voor de call en put-opties). Stel dat de EUR / USD valutapaar steeg tot 1,5500. Dit betekent dat je kreeg 10 cent. Door de grote prijs veranderingen heb je nog steeds een winst van 4 cent (10 cent – 6 cent). Het maakt niet uit of de EUR / USD dalen tot 1,3500 als u gedekt bent in beide richtingen. Slaag deze kennis goed op, want zij is belangrijk voorn de Forex markt.

Delta Hedging

Delta Hedging is een andere manier voor het gebruik van de spreid strategie. Met de delta hedging aanpak kan een handelaar het risico in verband met schommelingen in de prijs van een onderliggende waarde door middel van compensatie van de korte en lange marktposities verminderen. Ongeacht of de markt omhoog of omlaag beweegt is het risico nagenoeg nul. De handelaar wordt alleen geconfronteerd met het risico van verlies van de premies die hij betaalde voor het opzetten van de Delta Hedge.

Handelen op momentum

Met momentum handel is het doel om te kijken naar activa die in één richting bewegen in een groot volume. Als de handelaar het momentum van de prijs kan pakken, kan hij meeliften op de prijs en hopelijk een mooie winst maken. Gebruik makend van de momentum calculator kunnen handelaren deze prijsfluctuaties goed voorspellen.

Desalniettemin is dit niet zonder nadelen. Deze strategie kan zwaar zijn voor de zenuwen, zeker wanneer u afwacht tot het momentum afzwakt zodat u uit de markt kunt stappen. Let op signalen in ieder geval.

Daarom is momentum handel alleen aan te raden voor handelaren die sterk in de schoenen staan, aangezien paniek funest is bij deze strategie.