Bollinger Bands gebruiken om risico te verminderen

binaire opties strategieVeel handelsstrategieën zijn ontworpen om de belegger te helpen uitzoeken waar de markt naartoe gaat om een winstgevende handel te sluiten. Het hebben van een goed idee van waar de markt naartoe gaat is de basis van binaire handel. Maar de toekomst is onzeker; niemand heeft een manier bedacht om zeker te weten waar de markt zal zijn wanneer de optie wordt gesloten. Als jij zelfs ook onzeker bent bekijk hier het video over het ABC van binaire opties.

Het ding is dat wanneer de handel bezig is, je het meest waarschijnlijk zal een aantal handels zal sluiten. Idealiter zal je eindigen met meer geld, maar realistisch gezien weet je uiteindelijk dat een handel tegen zal gaan zitten. Deze strategie werkt met die werkelijkheid, en laat u een voorsprong krijgen met behulp van wiskunde en een aantal van de beginselen van game theory.

Jij hebt geen wiskunde diploma nodig

Maak je geen zorgen; Er is geen ingewikkelde wiskunde voor nodig. Uw handels programma doet al alle berekeningen voor u; je hoeft alleen maar te weten hoe de signalen te herkennen zijn en te krijgen op de markt.
De strategie is gebaseerd op het gebruik van Bollinger bands om een gevoel te krijgen van waar de markt naar toe gaat. U hoeft niet een uitputtende kennis te hebben van hoe deze indicator werkt. Laten we de volgende grafiek nemen:

Dat is een vangst van de EUR/USD, maar deze strategie werkt met vrijwel elke activa. Zoals u waarschijnlijk weet zijn de Bollinger bands de drie golvende lijnen die de grafiek volgen. De lijn in het midden is het voortschrijdend gemiddelde, en de buitenste lijnen zijn standaarddeviaties.

Wanneer de marktprijs van het actief boven het voortschrijdend gemiddelde is, is elke periode is statistisch gezien meer waarschijnlijk hoger te sluiten dan de vorige. Omgekeerd, wanneer de activa onder het voortschrijdend gemiddelde komt is het statistisch gezien een grotere kans dat het lager sluit.

Het is belangrijk te onthouden dat dit niet zal voorspellen waar de markt zal zijn wanneer uw optie verloopt, maar dat na verloop van tijd u meer opties zal hebben die winst bevatten dan andersom. Op de lange termijn betekent dit dat u geld gaat verdienen. Bijvoorbeeld in het gedeelte van de grafiek dat is gemarkeerd kon u 22 handels gesloten hebben als het omhoog ging. 14 van hen betekenen winst, terwijl 8 een verlies zouden zijn; waardoor u een 63% positieve verhouding hebt.

Hoe pas je deze strategie toe?

Open een grafiek met tijd frames die samenvallen met het verstrijken van tijd van de binaire opties. Als bijvoorbeeld de optie elke 15 minuten vervalt, dan is de markt te volgen die u op een grafiek met 15 kaarsen zet. Wacht tot de activaprijzen boven het voortschrijdend gemiddelde (midden) lijn op de Bollinger bands steken, en volg de markt. Zodra de optie opent, stap in de markt, want zelfs als er verschillen tussen zitten, weet je dat tegen de tijd dat de activa verlopen is er meer dan een 60% kans is dat het zal uitlopen op winst.

Waar u voor moet oppassen hier is “variatie”, dat is de neiging van de markt om te werken in strepen. Je zou 10 positieve handels kunnen hebben, maar ook 5 negatieve. Dit betekent dat je een relatief klein percentage (niet meer dan 10%) kunt investeren om de neergang te doorstaan en een winst te pakken wanneer de markt zich omdraait.

Het basisprincipe achter deze strategie is om het risico te verspreiden over meerdere transacties, zodat je niet zo gevoelig bent voor marktschommelingen (proberen om de toekomst te voorspellen) en uw investering is dan veiliger. Je kan net zo veel geld blijven verdienen met een of twee transacties, maar over meerdere dagen moet uw balans positief blijven. Lees de verschillende vormen van technische analyse tools die u kunt gebruiken voor de handel hier.